16. května 2016

.... nachystám chlapskou snídani do skla

Servírování do sklenic je populární, působivé, efektní a praktické. Naskládáte, zavíčkujete a můžete vyrazit. Obvykle tak děláme jogurt a müsli, oříšky, vločky nebo chia semínka. Tam si ale naši muži moc nepošmáknou, že? 

V posledním čísle Gurmetu jsem zajásala nad báječnou inspirací na servírování pokrmů do skla. Narazila jsem tam právě na tuhle pánskou dobrotu. Anglická snídaně ve skle! No neberte to. Pár snadných ingrediencí, jen se navrství a může se jít. Třeba fandit hokeji!


Budeme potřebovat: 

bílé fazole v rajčatové omáčce (koupíme hotové v plechovce)
anglickou slaninu
žampiony
sýr cheddar
vajíčko
sůl a pepř k dochucení

Celá příprava je maximálně na deset minut. Začínáme vařením vajíčka, které by mělo být nahniličko. Tedy vaříme asi 4 minuty od doby varu, tak aby si žloutek zachoval vláčnost. 

Na pánvičce nasucho orestujeme plátky slaniny.

Mezitím na dno sklenice navrstvíme fazole i s omáčkou.  

Sundáme slaninu z pánve, položíme na vrstvu fazolí a na stejné pánvičce po slanině orestujeme očištěné žampiony pokrájené na plátky. 

Uvařené vajíčko vyndáme lžící z hrnce, lehounce naťukneme a vložíme na půlminutky do ledové vody. Vyjmeme, oloupeme a rozkrojíme napůl. 

Restované žampiony naskládáme na slaninu. Sýr nastrouháme a bohatě nasypeme do sklenice. Navrch položíme překrojená vajíčka. Osolíme, opepříme a doplníme opečeným chlebem, můžeme jej jako topinku lehounce potřít česnekem. 



A máme hotovo. Teď už jen noviny s nalistovanou sportovní rubrikou a váš milovaný může snídat.  




1 komentář:

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .