13. září 2013

.... uvařím k večeři snadné zelené fazolky se slaninou a česnekem

Dost možná míváte stejně jako já občasné záchvaty zdravějšího stravování. Mě to chytá celkem často a fakt je, že ty tuny sladkostí, které jím průběžně je prostě nezbytné vyvážit něčím zeleným.

Tyhle bezvadné fazolky jsem si často dávala v jedné restauraci namísto brambor či hranolek ke steakům a staly se mou oblíbenou přílohou. Protože to není žádná věda a jejich příprava je rychlá a snadná jako facka, zařadily se velmi záhy do rodinného jídelníčku na post "zdravá-dobrá večeře" :-) Navíc tenhle postup naprosto dokonale naplňuje mou večeřovou představu (příprava do 20 minut a max. 5 surovin)




Takže na přípravu je potřeba

sáček mražených zelených fazolek
(samosebou, že čerstvé jsou čerstvé, ale koneckonců na mražených není vůbec nic špatného a jsou už okrájené a připravené)
anglická slanina
česnek (podle chuti, v podstatě by se jídlo bez něj i obešlo, ale u nás to tak máme rádi a bez česneku by to nebylo ono)
sůl a pepř

Fazolky hodím do horké vody na 3-4 minuty, výrobci sice na obálce uvádějí delší časy, třeba 7-8 minut, ale to je podle mě zbytečně moc. Fazolky jsou pak hodně doměkka a blemcavé. Zeleninu máme raději křehčí. 

Mezitím si na pánvi orestuju na kostičky nakrájenou anglickou a když už je skoro hotová, přihodím na plátky nakrájený stroužek česneku. 


Česnek potřebuje jen chvilinku, jinak se spálí a zhořkne. Ke slanině a česneku přihodím slité fazolky, promíchám, nechám lehce prohřát, aby se chutě spojily, dochutím pepřem a solí a je a hotovo. 

Můžeme večeřet :-)




1 komentář:

  1. To je přesně ono, rychle a jednoduše, ale naprosto bez chyby.

    OdpovědětVymazat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .