21. května 2013

.....vyrobím čokoládové misky

Servírujte zmrzlinu do čokoládové misky!





Čokoládová miska bude báječným překvapením pro toho, koho chcete potěšit. Náramně se hodí i pro hosty na párty. Úžas všech zaručen!

Tajemství čokoládové misky

Nejdříve si musíte sehnat co největšího draka, nebo ještě lépe saň. Ubytujte ji na zahradě, zařiďte, aby jí bylo u vás dobře, a po dobu jednoho měsíce ji krmte výhradně jen čokoládou. Když budete mít štěstí a drakovi se u vás zalíbí, brzy snese vejce. Z něj se za několik dní vyklube dráče, po kterém zůstane tato krásná čokoládová skořápka. Asi jste už pochopili, že tohle je návod, se kterým uspějete jen u dětí. Ve skutečnosti je k výrobě těchto misek či, chcete-li, skořápek potřeba: domácí čokoládová poleva (v časové tísni můžete použít kupovanou, jako v tomto návodu), nafukovací balonky (doporučujeme koupit kvalitní a pevné), pečicí papír, hrníček či misku a nůžky.



1. krok

Tato fáze vás jistě bude bavit. Je nutné nafouknout balonky. Pokud chcete více menších mističek, balonky nafoukněte málo, pro jednu velkou misku můžete nafouknout jeden větší. Velká miska se bude skvěle hodit například na servírování bonbonů na narozeninové oslavě. Pozor! Balonky rozhodně nenafukujte příliš: z vlastní zkušenosti doporučujeme ponechat si rezervu a mít je spíše nedofouknuté. Ukázalo se, že kombinace plně nafouklého balonku a horké čokolády je doslova výbušná. Zatímco nafukujete, nechte rozehřát polevu.

2. krok

Nafouknutý a uzavřený balonek otočte otvorem dolů a postavte jej do hrníčku. Bude tam pevně ukotvený a vy můžete začít odshora pomaličku nalévat polevu.



3. krok

Připravíme si pečicí papír, kápneme na něj trošku horké čokolády a na to místo postavíme balonek s nanesenou čokoládou. Stavíme ho obráceně než při nanášení čokolády, tedy otvorem pro nafukování vzhůru. Potom dáme do lednice minimálně na 15–30 minut ztuhnout.


4. krok

Přidržíme balonek a nůžkami maličko rozstřihneme. Vzniklý otvor musí být opravdu maličký – tak, aby vzduch unikal co nejpomaleji.



5. krok


Čím pozvolněji budete vzduch vypouštět, tím méně se vzniklé paprsky čokolády polámou. Pokud se vám nějaké zlomí, vůbec to nevadí. Dobrá zpráva je, že můžete ujídat odlomené kousky! Zároveň pomalu a opatrně prsty oddělujte balonek od čokolády.



6. krok

Máme misky hotové! Případné nedokonalosti se dají s pomocí fénu nastaveného na velmi slabé foukání a horký vzduch. Stejným způsobem lze případně i zatavit a dokonce i zpět pospojovat odlámané kousky. Ovšem jen pokud jste je zatím nesnědli






Do hotových misek lze servírovat, cokoliv vás napadne: zmrzlinu, ovoce, lentilky. V čokoládové skořápce to ale bude slušet stejně tak třeba chipsům a oříškům.


Můj článek o miskách na Studentpointu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .