8. května 2013

.... pustím se do bambulkové záložky




Bambulka jako roztomilá záložka? Proč ne!
Zakládejte si stránky stylově! Huňatá kulička ozdobí oblíbenou knihu, rozveselí nepopulární skripta a přinese barvy do všedních dnů.

K výrobě roztomilé záložky není potřeba žádných zvláštních pomůcek. Vystačíte si s klubíčkem vlny či příze, ostrými nůžkami a chvilkou času. Vřele doporučujeme udělat jich hned několik. Pod rukama vám za malou chvilku vznikne krásná, jednoduchá maličkost, kterou můžete obdarovat například vaše kamarádky. Můžete si jich také vyrobit několik do zásoby a střídat barvu záložky třeba podle žánru, který momentálně čtete, nebo podle nálady či oblečení. Sladit outfit se záložkou, to je zkrátka in!

1. krok

Nejprve si vlnu obtočíme kolem prstů na jedné ruce.

Začneme s namotáváním vlny nebo příze.




2. krok


Navíjíme pořád dokola a dokola tak, aby vznikla poměrně silná vrstva. Čím vícekrát vlnu nebo přízi namotáme, tím chlupatější kulička vznikne.

Trpělivě namotáváme podle toho, jak moc huňatou záložku chceme mít.




3. krok

Opatrně stáhneme z ruky, ustřihneme a dalším kusem provázku v půlce převážeme.

Motanec opatrně stáhneme z ruky a pevně převážeme.





4. krok




Provázek hodně pevně utáhneme a zavážeme na uzel.




5. krok


Vsuneme nůžky do vzniklých oček a postupně rozstřihneme podélně po celém obvodu.


6. krok

Teď už jen stačí vzít ostré nůžky a kuličku pečlivě zarovnat. Dávejte ale pozor, abyste si neustřihli i provázek na založení, ten je důležitý.




7. krok

Tak, a máme hotovo! Krásná, úhledná a střapatá kulička je na světě. Jakmile se do toho dáte, nebudete vědět, kdy přestat. Můžete si vyrobit třeba pestrobarevnou bambulkovou duhu!






Žádné komentáře:

Okomentovat

Těším se na vaše komentáře, moc pro mne znamenají .